Preturile. Pai despre preturi cred ca au fost multe discutii. Daca este bine sa fie afisate pe site sau nu. Ca sunt prea mari la X si prea mici la Y. Ca “pretul reflecta calitatea” etc, etc. Asadar. Despre preturi.

Noi am ales sa nu afisam preturile. De ce? Pentru ca nu avem marfa la cantar. Nu suntem la piata. Preturile se vor personaliza in functie de persoana care ne viziteaza si isi doreste sa colaboram. In prima instanta, la prima intalnire vom oferi consultanta. Avem nevoie de informatii. Ce fel de eveniment se vrea? Cate persoane vor fi implicate? Buget alocat si multe altele. In functie de eveniment (niciunul nu se aseamana) se aloca timp, servicii si nu in ultimul rand buget. Personalizarea unui eveniment conteaza foarte mult pentru alocarea finala a bugetului. Nu trebuie sa va spunem ca astfel se iau in calcul numarul de operatori video, fotografi, animatori (care sunt actori, si nu striperi), lumini, sunet etc. In functie de serviciile prestate ajungem si la bani. Un buget echilibrat inseamna un pret corect fata de client si fata de prestator. Pe piata din Romania nu exista un pret corect pentru nici un serviciu. Se intampla ca un operator video sau fotograf sa fie supraevaluat si preturile acestuia sa depaseasca limita bunului simt, si se intampla ca serviciile prestate de un alt operator video sau fotograf sa fie de exceptie insa bugetele vor fi mici de aceasta data din cauza lipsei notorietatii. Se intampla ca un fotograf sa primeasca o mostenire, sa puna mana legal sau ilegal pe niste fonduri, sa isi cumpere super echipamente si astfel, conform mentalitatii din Romania, sa fie un fotograf de top. Gresit. Nu echipamentul face omul, ci invers. Echipamentul iti faciliteaza si iti usureaza munca.

Succes!


2 Comments

  1. makelash.ro says:

    In aceasta chestiune sunt de acord cu tine, ei bine poate nu in toate dar oricum.

  2. Abbasi says:

    Alex a comentat: Pacat ca ultiitatea ii este sever redusa de faptul ca la ei TVA e 19% si la noi 24%, trebuie sa adaugi in cos ca sa ajunga la pretul final pentru Romania.Si mai este faultat o data pentru ca foloseste un curs de schimb diferit de cel la care ING-ul sau ce banca avem fiecare isi trage banii de pe card.E oarecum folositor ca sa iti faci o idee de ordin de marime si de diferentele intre preturile dintre magazinele de afara si Romania. 0 0

Leave a Comment